Mobilier

Decorarea mobilierului cu mâinile tale

Efectuarea de mobilier cu propriile mâini este supusă numai meșteșugarilor adevărați, fiecare produs al căruia este o adevărată operă de artă. Dar, mai devreme sau mai târziu, viața mesei, dulapului sau nopții expiră: mobilierul devine inutilizabil, își pierde aspectul. Există și alte situații: mobilierul este încă în stare bună, dar obosit: doriți luminozitate, o vacanță, astfel încât apartamentul este decorat cu lucruri originale, și nu un dulap standard de masă, masă sau piept de sertare. Și aici pentru cei care pot și dorește să facă cu propriile mâini, se deschide un câmp larg de activitate.

Îmbunătățirea independentă și restaurarea mobilierului în casă au mai multe avantaje.

Beneficiile decorării mobilei cu propriile mâini

Îmbunătățirea și restaurarea impecabilă a mobilierului în casă are mai multe avantaje:

 • Puteți alege cel mai potrivit decor care îndeplinește cerințele frumuseții;
 • achiziția de materiale este mult mai ieftină;
 • nu există restricții în ceea ce privește performanța muncii;
 • economii pentru achiziționarea de mobilier nou.

Efectuarea de mobilier cu propriile mâini este supusă numai meșteșugarilor adevărați, fiecare produs al căruia este o adevărată operă de artă.

Decide asupra unui design

Restaurarea mobilierului vechi va duce în mod inevitabil la o schimbare în designul camerei și aici este imposibil "doar așa" să introducem noi forme în interiorul bine stabilit al apartamentului, o decorație neobișnuită a mobilierului care se va deosebi de armonia generală. Merită menționat faptul că există tehnici de proiectare care vă permit să "potriviți" produsul unui alt decor în imaginea generală a designului camerei.

Merită menționat faptul că există tehnici de proiectare care vă permit să "potriviți" produsul unui alt decor în imaginea generală a designului camerei.

Înainte de a începe decorarea, trebuie să decideți asupra designului și a elementelor actualizării acestuia. Pentru aceasta puteți folosi:

 • decupaj;
 • glizal;
 • țesături, inclusiv tul;
 • pictură;
 • îmbătrânirea artificială folosind cracutare;
 • șabloane;
 • mozaic;
 • film autoadeziv;
 • alte căi.

Îmbătrânirea este una dintre modalitățile de a restaura mobilierul în stilul de epocă.

Fiecare dintre ele are propriile sale merite, dar alegerea este decisă de domnul stăpân.

Nu există restricții în ceea ce privește performanța muncii.

Mobilierul de epocă nu se încadrează în designul actual al majorității apartamentelor, iar acest lucru ar trebui luat în considerare de către maestrul de acasă.

Decoupage mobilier vechi

Una dintre cele mai interesante opțiuni de decorare este decoupage. Oferă ocazia de a decora articole de uz casnic cu diverse imagini, fotografii, desene. Dar cel mai adesea pentru acest scop folosiți șervețele speciale de decupaj.

Înainte de a începe decorarea, trebuie să decideți asupra designului și a elementelor actualizării acestuia.

Tehnica de decupaj nu este complicată, însă necesită atenție și precizie, oricum, ca orice altă lucrare. Pentru a decora un produs cu utilizarea lui aveți nevoie de:

 • eliberați suprafața de mobilier de la lac, vopsea veche, desene, fotografii lipite;
 • curățați-l într-o stare perfect lină;
 • impregnate cu vopsea acrilică;
 • se usuca complet;
 • apoi aplicați adezivul PVA la suprafață;
 • așezați cu atenție șervețelul sau alt material selectat pentru decorare;
 • pentru a face mobila straluceasca, imaginea de decupaj si restul suprafetei pot fi vopsite;
 • se usuca complet.

Restaurarea mobilierului vechi va duce în mod inevitabil la o schimbare în designul camerei.

Îmbunătățiți mobilierul, decorați-l cu desene originale, din păcate, nu toată lumea poate.

Refacerea dulapului cu tapet

Mulți oameni consideră că este inacceptabil să decorezi mobilierul vechi cu tapet, dar acest lucru nu este adevărat. Astăzi, piața oferă cea mai largă selecție a acestor produse, realizate în diferite culori și texturi diferite, oferă o oportunitate pentru un zbor de fantezie pentru decorarea mobilierului cu propriile mâini. Tapetul poate actualiza orice piesă de mobilier, în funcție de aceasta, utilizați un material și un model diferit. Dar cele mai impresionante sunt dulapurile, o mare suprafață din care poate fi decorată cu tapet cu un model luminos spectaculos.

Una dintre cele mai interesante opțiuni de decorare este decoupage.

Decor de decor cu luciu

Când se decorează, unii iau în considerare acoperirea produselor cu vopsea translucidă, numită glizalia, glazura sau azurul. Poate fi folosit pentru a decora orice suprafață, inclusiv mobilier, indiferent dacă este făcută din lemn sau sticlă este utilizat în proiectarea sa.

Dar cel mai adesea pentru acest scop folosiți șervețele speciale de decupaj.

Este ușor să "se așeză" pe material, nu are miros, dar diferă în multe nuanțe de culoare. Poate fi aplicat cu o rolă, perie sau burete, ca vopseaua obișnuită. Procedura de folosire a vopselei este după cum urmează:

 • trebuie să tratați mai întâi suprafața: curățați, îndepărtați murdăria, degresați;
 • apoi aplicați un grund: pe suprafețele din lemn de mobilier - unul sau două straturi, pe sticlă - patru sau cinci straturi de sol, care creează efectul de sticlă mată.

Înainte de utilizare, glizalul se diluează cu apă proporțional cu instrucțiunea. Puteți crea o fotografie în jumătate de oră după aplicarea amestecului; în caz contrar, va îngheța și va fi imposibil să trageți.

Tehnica de decupaj nu este complicată, însă necesită atenție și precizie, oricum, ca orice altă lucrare.

Mobila vopsita cu vopsea monocromatica, cu un ornament alb decupat, pictata pe ea cu ajutorul unui stencil va arata spectaculos.

Decorarea fațadelor cu vopsele acrilice

Utilizarea vopselei este una dintre modalitățile de decorare a mobilierului. Aceasta nu este doar o "reîmprospătare", cum spun unii, ci o oportunitate de ai înnobila și de a respira în viața nouă. În același timp, nu puteți doar să pictați suprafața cu o vopsea unică, ci și să o vopsiți cu modele diferite și să aplicați orice ornament. În cazul în care maestrul casei deține competențele artistului, atunci imaginația lui creatoare va transforma o garderobă sau o masă obișnuită într-o operă de artă.

Mulți oameni consideră că este inacceptabil să decorezi mobilierul vechi cu tapet, dar acest lucru nu este adevărat.

Vopselele acrilice, care sunt absolut inofensive pentru sănătate, luminoase și saturate, sunt de obicei utilizate pentru proiectarea mobilierului. Dar puteți și vopseaua monocromatică poate fi utilizată astfel încât orice piesă de mobilier să arate elegantă și impresionantă. Pentru a face acest lucru, puteți lua mai multe culori și aranja fațada sub formă de benzi multicolore de diferite mărimi, pătrate, triunghiuri, cercuri, ovale - pentru asta nu aveți nevoie de multă pricepere. Și chiar dacă cifrele nu sunt destul de precise geometric, ele vor arăta foarte fervent.

Mulți meșteri de origine folosesc cracutare, ceea ce ajută la realizarea efectului de crăpare.

Procedura de decorare cu vopsele acrilice folosind următoarele modele:

 • suprafața mobilei trebuie curățată într-o stare perfect lină; în prezența unor neregularități - pentru a se rupe;
 • vopsiți și lăsați-o să se usuce complet;
 • atașați șabloanele și vopsiți-le în culorile corespunzătoare;
 • îndepărtați-l cu atenție, lăsați-l să se usuce complet;
 • astfel încât suprafața mobilierului să strălucească, trebuie să fie lăcuită.

Dar cele mai impresionante sunt dulapurile, o mare suprafață din care poate fi decorată cu tapet cu un model luminos spectaculos.

Decorarea mobilierului vechi este o șansă excelentă pentru un meșter acasă să își arate abilitățile creative și să economisească un buget familial.

Curățarea plăcilor

Mulți meșteri de origine folosesc cracutare, ceea ce ajută la realizarea efectului de crăpare. Se realizează după cum urmează:

 • pe vopseaua care nu a fost încă uscată, trebuie să aplicați cu atenție vopseaua de cracuș;
 • este fabricat din ou alb sau alb; utilizați uneori oțet sau gelatină.
 • pentru a face efectul de cracare cele mai strălucitoare, vopseaua ar trebui să fie aplicată de două ori;
 • cel de-al doilea strat se aplică imediat după ce primul se usucă: atunci "fisurile" care apar vor străluci prin partea superioară.

Când se decorează, unii iau în considerare acoperirea produselor cu vopsea translucidă, numită glizalia, glazura sau azurul.

Decorarea mobilierului prin îmbătrânire

Îmbătrânirea este una dintre modalitățile de a restaura mobilierul în stilul de epocă. Dacă este planificată o astfel de decorare, mobilierul trebuie pregătit după cum urmează:

 • nisip: mai întâi cu șmirghel grosier și apoi - granulație fină;
 • puteți chiar să spălați complet vopseaua în anumite locuri ale suprafeței, ceea ce va spori efectul îmbătrânirii.

Cu ajutorul vopselei, puteți decora orice suprafață, inclusiv mobilierul, indiferent dacă este fabricat din lemn sau sticlă este folosit în proiectarea sa.

Mobilierul de epocă nu se încadrează în designul actual al majorității apartamentelor, iar acest lucru ar trebui luat în considerare de către maestrul de acasă. Prin urmare, este posibil să se includă design-uri moderne în designul său, care să o încadreze armonios în interiorul existent.

Puteți crea o fotografie în jumătate de oră după aplicarea amestecului; în caz contrar, va îngheța și va fi imposibil să trageți.

Șabloane pentru decorațiuni interioare

Din păcate, nu toată lumea poate înnobila mobilierul, decorând-o cu desene originale: nu toți pot fi artiști - nu toți meșterii meșterilor pot desena, dar nu există nici un motiv pentru tristețe: puteți aplica desene folosind stenciluri gata făcute sau realizate în casă cu diverse ornamente. Modelele sunt pictate folosind un model și le puteți rezolva cu un lac special.

Utilizarea vopselei este una dintre modalitățile de decorare a mobilierului.

Sunt posibile șabloane:

 • din placaj subțire, având în prealabil un model pe ele și apoi tăiați-l cu un jigsaw, manual sau electric;
 • hârtie groasă;
 • film monofonic.

În cazul în care maestrul casei deține competențele artistului, atunci imaginația lui creatoare va transforma o garderobă sau o masă obișnuită într-o operă de artă.

În plus, puteți utiliza un film autoadeziv, care este aplicat desen. Poate fi tăiat de-a lungul conturului și tăiat în jurul acestuia cu un creion și apoi colorat în mod corespunzător. Mobila vopsita cu vopsea monocromatica, cu un ornament alb decupat, pictata pe ea cu ajutorul unui stencil va arata spectaculos.

Vopselele acrilice, care sunt absolut inofensive pentru sănătate, luminoase și saturate, sunt de obicei utilizate pentru proiectarea mobilierului.

Ordinea de decorare folosind șablonul este după cum urmează:

 • suprafața produsului este curățată; în prezența unor neregularități - lustruite;
 • toate elementele sunt colorate, după care trebuie să se usuce complet;
 • faceți un șablon, atașați-l ușor și pictați peste culoarea respectivă sau în mai multe culori;
 • îndepărtați cu atenție șablonul, lăsați mobila să se usuce complet;
 • astfel încât produsul restaurat să își păstreze aspectul cât mai mult posibil, poate fi vernizat.

Și chiar dacă cifrele nu sunt destul de precise geometric, ele vor arăta foarte fervent.

Decorarea mobilierului vechi este o șansă excelentă pentru un meșter acasă să își arate abilitățile creative și să economisească un buget familial.

Puteți lua mai multe culori și aranja fațada sub formă de dungi multicolore de diferite dimensiuni, pătrate, triunghiuri, cercuri, ovale - pentru asta nu aveți nevoie de multă pricepere.

VIDEO: DIY Decor de mobilier vechi cu propriile mâini. #DIY Marusya Di

50 de idei de fotografie: decorarea mobilierului cu propriile mâini

Loading...